כשזה נוגע לדיני נזיקין, חשוב לקבל הצעת מחיר רלוונטית, עניינית ומקצועית. לא רק כי היא מהווה מסמך מחייב משפטית. לא רק כי מדובר במסמך שיכול לעשות סדר ללקוח ויכול לעזור לו להבין על מה הוא משלם. ולא רק כי מדובר בהתחייבות המקצועית של עורך הדין לדיני נזיקין כלפי הלקוח. אלא כי זו התחלה סדורה, וסדירה, של היחסים המקצועיים בין הצדדים וזו דרך נפלאה להתחיל אותה בתיאום ציפיות ונכונות לעשות את הדרך יחד, מתוך הבנה של מה זה בעצם כולל.
מה מטרתה של הצעת מחיר?
עורכי דין לדיני נזיקין מציעים הצעות מחיר, כדרך להבהיר ללקוח מה היא ההתחייבות המקצועית שלהם כלפיו, ומה עליו לשלם על ההבטחה. באופן זה, הלקוח מבין מה מובטח לו, מה הפוטנציאל ומה עורך הדין לדיני נזיקין מוכן או לא מוכן לעשות. ובאילו תנאים זה יתרחש, או שלא. בהצעת המחיר ייכתבו ההסכמות בין הצדדים, לרבות המענה שעורך הדין מבקש להעניק ללקוח שלו. לבסוף, יירשמו סעיפי השירות והעלות הסופית של ההצעה. חשוב מאוד לדייק, להגדיר ולתחום כל צד בדרך, על מנת להעניק משנה סדורה וברורה במסגרתה הצדדים מבינים את הכתוב ואין אי הבנות.
מה ייכלל בתוך הצעת מחיר מעורך דיני לענייני דיני נזיקין?
על מנת להרכיב הצעת מחיר לעניין, שיש בה מן הבהירות, הדיוק והתחימה המוגדרת, יש לכלול את הסעיפים הבאים.
- כותרת להצעת המחיר
a. אנחנו רוצים שתהיה כותרת, כי כותרת זה חשוב וזה מסמל את תחילת המסמך. יש לציין שאנחנו יכולים להיות מאוד יצירתיים ולא לקרוא לזה הצעת מחיר – כשהדגש הוא על המחיר. אלא הצעה לתחילת עבודה, שזה בעצם מה שזה.
b. הפוקוס של הצעת המחיר הוא בהבטחת השירות, יותר מאשר במחיר. - פרטי יצירת קשר
a. בסעיף זה אנחנו כותבים את פרטי יצירת הקשר של שני הצדדים. עורך הדין לענייני נזיקין יכול כמובן לצרף קישורים נוספים לפרופילים ברשתות חברתיות, למקומות בהם המליצו עליו ודיברו עליו וכן הלאה. לשיקול דעתו של עורך הדין. - לתאר בקצרה את השירות המובטח
a. סיכום תמציתי של השירות שעורך הדין לענייני נזיקין מתחייב להעניק ללקוח.
b. הסיכום יהיה מאוד ממוקד, ויפרט את הנקודות העיקריות שהצדדים סיכמו בעל פה. זה עדיין לא כניסה "לפרוטרוט". יהיה דגש על שמות פעולה, כדי להבהיר מה עורך הדין "הולך לעשות". כמו לדוגמה, "לייצג". - פירוט מלא של סעיפי השירות בהצעת המחיר
a. כפי שניתן לצפות, מדובר בחלק הארוך ביותר בהצעת המחיר – ועם זאת, גם המשמעותי.
b. בסעיף זו יפורטו כלל שלבי העבודה, לרבות המשאבים שעורך הדין מוכן להשקיע (לדוגמה, שעות ו/או עלויות הקשורות לתהליך), והעלויות בהתאם.
c. יש להכין את הלקוח לכל ערך שהוא צפוי לקבל, וכל מחיר בהתאם. כל זאת ועוד, בשפה ברורה ופשוטה, קלה להבנה.
d. כל סעיף שאין לגביו עלות, ניתן להכניס ופשוט לרשום בעמודת המחיר "ללא עלות".
e. בסוף סעיף זה נכניס את השורה התחתונה. סך כל הכספים הראויים להשקעה מצד הלקוח. - כוכביות, הערות, תוספות וכו'
a. זה המקום להוסיף החרגות. לדוגמה, אם יש צורך בשעות נוספות. או אם יש צורך לתת משהו אקסטרה.
b. זה המקום להגיד מראש כמה זה צפוי לעלות. - פירוט תנאי התשלום עבור עורך דין לדיני נזיקין.
- תאריך סופי לתוקף ההצעה.
לסיכומו של דבר,
הצעת המחיר מאפשרת לשני הצדדים להבין לאיזה הסכם הם נכנסים. במקום שיהיה אי בהירות, או אי דיוק – שני הצדדים מבינים מה מצופה מהם, באיזה חלון זמנים ובאיזה אופן – ומסכימים לתת את זה, או לא לתת את זה. מדובר בהתחייבות מבחינת שני הצדדים, ולכן מן הראוי שתנוסח באופן ששני הצדדים מבינים ויכולים לבחור אם להסכים לה או שלאו. עורכי דין מנוסים ומיומנים עם ניסיון קודם בתחום, יכולים לדעת ולהבין כיצד ליצור הצעות מחיר שלוקחות בחשבון את כל הדו-משמעות, אי ההבנות, הערפולים – וכן הלאה – ולדייק את זה במילים חד משמעיות, על מנת לתאם ציפיות עם הלקוח באופן מלא וברור.
למידע נוסף על נושא זה, ניתן ליצור קשר עם משרדנו ואפילו לקבל ייעוץ משפטי ראשוני ללא התחייבות. משרדנו מייעץ ומייצג לקוחות מעל לשני עשורים, כמו גם זכה בדירוג BDI כאחד ממשרדי עריכת הדין המומלצים.
הצעת מחיר – דיני עבודה(פתח בטאב חדש בדפדפן)
הצעת מחיר – ליטיגציה עסקית(פתח בטאב חדש בדפדפן)
חוק ארגון הפיקוח על העבודה – התשי"ד-1954(פתח בטאב חדש בדפדפן)