יום האישה הבינלאומי קרב וכמו בכל שנה, זה הזמן לקחת רגע ולבחון את התמורות, החידושים והשינויים שחלו בשנה החולפת בחקיקה, בפסיקה ובנתוני ההעסקה בקרב נשות ישראל.
תיקונים לחוק עבודת נשים
בשנת 2011 עברו שני תיקונים לחוק עבודת נשים, האחד תיקון מספר 49 לחוק עבודת נשים קובע הארכת חופשת הלידה מתקופה מקסימאלית של ארבעה שבועות ועד לתקרה חדשה של עשרה שבועות במקרים בהם היילוד מאושפז.התיקון השני, תיקון מספר 48 לחוק עבודת נשים (הורים מאמצים, הורים מיועדים, והורים במשפחות אומנה) התיקון מחיל הוראות באשר לחופשת לידה, היעדרויות, תשלומים סוציאלים ועוד במקרה של הורים מיועדים, הורים מאמצים ומשפחות אומנה.
תיקון לחוק למניעת טרדה מינית
ביום ה- 9.2.2012, פורסם תיקון מספר 7 לחוק למניעת הטרדה מינית אשר האריך את תקופהת ההתיישנות בעבור תביעה בעילת הטרדה מינית משלוש שנים לשבע שנים כנהוג בתביעות אזרחיות. עוד בעניין הטרדה מינית ניתן לאחרונה פסק דין פלונית נ' אלמוני בו נפסק כי כאשר מתקיימים מספר אירועי הטרדה מינית, יכול שהפיצוי הנפסק יעלה על תקרת הפיצוי בגין הקבועה בסעיף 6(ב) לחוקלמניעתהטרדהמינית התשנ"ח. 1998
נתוני העסקת נשים בישראל
לפי נתוני הOECD- קיימת עלייה מתמדת של אחוז הנשים המועסקות בישראל. בשנת 2010 עמד שיעור הנשים המועסקות בישראל על 56.9% מאוכלוסיית הנשים בארץ. בעוד שישראל איננה שיאנית, היא ממוקמת באמצע בין מדינות הOECD , אם כי לא ניתן לומר כי זהו מקום טוב. מקרב מדינות הOECD שיאנית ההעסקה השוויונית היא הונגריה בה 77% מהנשים מועסקות. זאת ביחס לתורכיה למשל בה רק 26% מהנשים מועסקות.