עובדת רשאית להעדר מעבודתה לצורך הטיפולי ההפריה וימי היעדרות אלו מזכים את העובדת בדמי מחלה. חוק עבודת נשים אוסר את פיטורי עובדת או עובד העוברים טיפולי הפריה חוץ גופית או טיפולי פוריות בימי היעדרותם מהעבודה לצורך הטיפולים.
סעיף 4 לחוק עבודת נשים קובע כדלקמן: "בתקופה, כאמור בתקנות, שבה היא עוברת טיפול הפריה חוץ-גופית, אם אישר הרופא המטפל בכתב כי הטיפול מחייב זאת ובמידה שאישר, ובלבד שהודיעה על כך למעבידה מראש, דין היעדרות לפי פסקה זו כדין היעדרות מפאת מחלה". בהתאם לאמור לעיל, אנו למדים, כי עובדת רשאית להעדר מעבודתה לצורך הטיפולי ההפרייה, אך עליה להודיע למעביד על כך מראש. בנוסף, בהתאם לתקנות עבודת נשים (היעדרות בשל טיפולי הפריה ופריון(, במידה ובמקום העבודה נהוג שבוע עבודה בן 5 ימים לא תעלה תקופת ההעדרות של העובדת על 16 יום.
באם נהוג במקום העבודה שבוע עבודה בן 6 ימים, לא תעלה תקופת ההעדרות של העובדת מעל 20 יום. נציין, כי ימי העדרות אלו מזכים את העובדת בדמי מחלה.
כמו כן, חשוב לציין, כי החוק בסעיף 9(ה) אוסר את פיטורי עובדת או עובד העוברים טיפולי הפריה חוץ גופית או טיפוליפוריות בימי העדרותם מהעבודה לצורך הטיפולים, עד 16 ימי היעדרות לכל טיפול, עד ארבעפעמים בשנה, או במשך תקופה של 150 יום לאחר תום ימי ההיעדרות. לפיטורין בניגוד לחוק ישנה משמעות פלילית הקובעת בסעיף 14 לחוק, כי מעסיק שיפטר בשל טיפולי הפריה דינו שישה חודשי מאסר או קנס כספי של 19,200 ש"ח.
אם המעסיק מבקש לפטר עובד או עובדת המצויים בטיפולים כאמור, עליו לבקש היתר ממשרד התמ"ת. החוק קובע, כי משרד התמ"ת לא יתיר אם הפיטורים אם הם קשורים להיעדרות. ההגנה מפני פיטורים היא למשך שנתיים מהיום הראשון להיעדרות הראשונה עקב הטיפולים.
ההלכה המשפטית הנוהגת בסוגיה זו, נקבעה בבית המשפט העליון ולפיה, אין ההגנה מפני פיטורים בתקופת טיפולי הפוריות, משתרעת על פיטורים במהלך טיפולי פוריות כשאלה אינם כרוכים בהיעדרות מן העבודה.
בדבריה של כב' השופטת אסתר חיות נמצא גם את הרציונל שעומד מאחורי הסייגים להגנה מפני פיטורין בעת טיפולי פוריות, בזו הלשון: "הגנת יתר מפני פיטורין לעובדות המקבלות טיפולי פוריות עלולה להפר את האיזון בין זכויות העובדים לבין הפררוגטיבה של המעביד במקום העבודה, ואף עלולה להשפיע לרעה על דפוסי העסקה של נשים בשוק העבודה".