בוגרים המבקשים עזרה מצד אדם אחר בפעולות היום יום, אך לא מאושפזים במוסד המעניק שירותי רפואה, שירותי סיעוד או שירותי שיקום זכאים לקבל גמלת שירותים מיוחדים על מנת לממן זאת. גובה הגמלה נקבע על פי רמת תפקוד, כמו גם, רמת תלות בזולת. הגמלה משולמת בתוספת לקצבת נכות כללית (בתנאים מסוימים), וגם מי שלא מקבל קצבת נכות יכול להיות זכאי לה. ישנם שיעורי קצבה שונים אשר כל אחד מהם מתבטא בסכום כספי שונה (אשר יכול להתעדכן מעת לעת. לדוגמה, 50% קצבה ב-2022 הינם שווי ערך ל-1,527 ₪).
על מה מתבססת זכאות לגמלת שירותים מיוחדים?
בפסקאות הבאות נצלול לעולמות המרתקים של זכאות עבור גמלת שירותים מיוחדים. בכל עת, ניתן לעצור את הקריאה וליצור קשר עם משרדנו כדי להרחיב את השיח, בייחוד אם יש נקודה מסוימת שרוצים בהירות לגביה. על כן, ומבלי להתעכב שנייה נוספת,הזכאות לגמלת שירותים מיוחדים, מתבססת על…
- היות המבקש, אדם בגיר – מעל גיל 18
- בהינתן הגעה לגיל פרישה, יוכל להגיש תביעה לקצבה עד כחצי שנה לאחר גיל פרישה. וזאת באם רופא מוסד יכיר כי הייתה זכאות בתקופה לפני גיל הפרישה. בהינתן זכאות שכזו, אפשר שהגמלה תמשיך להינתן, כל עוד יהיה מענה על תנאי הזכאות
- הדורש עזרה במידה מרובה מצד אנשים אחרים בפעולות היום יום
- כאשר פעולות אלו כוללות ניידות בבית, שליטה על ההפרשות, רחצה, אכילה ולבישה
- או, שיש בקשה להשגחה מתמדת מתוך הרצון למנוע סכנת חיים לעצמו או לאחרים
- כמו גם, באם אכן יש צורך בתמיכתו של אדם אחר בפעולות הקשורות למשק הבית
האם למקום מושבו של התובע יש השפעה מבחינת תנאי הזכאות?
נוסף על כך, יש לציין שהזכאות לגמלת שירותים מיוחדים מושפעת גם ממקום מושבו של התובע. על מגיש התביעה להימצא בארץ, למעט מקרים מאוד מסוימים לרבות:
- אם מגיש התביעה נמצא בחו"ל, הוא יקבל את הגמלה למשך 3 חודשים, לאחר שעזב את הארץ. זאת באם קיבל אותה כבר במשך כחודשיים רצופים טרם יציאתו מהארץ.
- באם מגיש התביעה יצא לחו"ל לעניין טיפול רפואי או עבודה (שלו או של בני זוג) מטעם מעסיק ישראלי, אפשר שתהיינה זכאות (תלוי הקשר) לגמלת שירותים מיוחדים עד 24 חודשים מחודש היציאה מהארץ, וזאת בהתאם לשיקול דעת של המוסד לביטוח לאומי.
ישנו סעיף מיוחד גם עבור מגישי תביעה, הנמצאים בחו"ל בשליחות המדינה. במקרה זה, זכאותם לגמלת שירותים מיוחדים תהא ללא מגבלת זמן, בהתאם לתנאי הזכאות – באם יענו על לפחות אחד מהתנאים הבאים:
- בהינתן בתביעה שהוגשה אחרי שנת 2022: נקבעה להם נכות רפואית בשיעור 40% לפחות והם מקבלים קצבת נכות כללית. בהינתן תביעה שהוגשה לפני שנת 2022: אותו הדבר, אך מתבקש שיעור של 60% לפחות.
- אין הם מקבלים קצבת נכות כללית. ועם זאת, קיבלו הכרה בשיעור נכות רפואית העומד על 75%, כמו גם, הם עומדים בשני התנאים הבאים (כן, אנחנו יודעים, זה הולך ומעמיק): הם אינם מקבלים קצבה מיוחדת לנפגעי עבודה מטעם המוסד לביטוח לאומי, או תשלום בעניין טיפול אישי או עזרה בבית, מטעם חוק כלשהו. והתנאי השני הוא, הכנסתם החודשית מעבודה לא עולה על סכום של 52,755 (נכון לשנת 2022).
- אין הם מקבלים הטבות הקשורות לגמלת ניידות. אלא אם כן ישנה זכאות לקצבת שירותים מיוחדים בשיעור 100 אחוזים לכל הפחות, או לחילופין, אם וועדה רפואית ממשרד הבריאות נתנה להם הכרה במוגבלות בניידות בשיעור של 100 אחוזים, או אם הם עומדים בתנאים אחרים שלא נרשום כאן כי זה יכול להעמיס על הקורא (ובכל מקרה, ניתן לדבר איתנו כדי להרחיב את השיח).
לסיכומו של דבר
יש לא מעט תנאי זכאות שיכולים לחול בעניין גמלת שירותים מיוחדים. כתבנו על כך מאות מילים, ועם זאת לא כיסינו את קצה הקרחון. משרדנו מייעץ ומייצג לקוחות מעל ל-20 שנה, כמו גם קיבל דירוג BDI כאחד ממשרדי עריכת הדין המומלצים. נשמח לקבל את שיחתך.
נכות כללית(פתח בטאב חדש בדפדפן)
חוק השירותים(פתח בטאב חדש בדפדפן)
גמול עבודה בשבתות חגים ומוצאי שבת וחג(פתח בטאב חדש בדפדפן)
נפגעי פעולות איבה(פתח בטאב חדש בדפדפן)
זכויות העובדת בעת שמירת הריון וחופשת לידה(פתח בטאב חדש בדפדפן)