הלכה חדשה בתחום הביטוח הלאומי קובעת כי ניתן יהיה לקבל דמי תאונה אישית מופחתים למי שמצוי באובדן כושר עבודה חלקי במידה ועבד במספר מקומות עבודה שונים במהותם.
לאחרונה פסק בית הדין הארצי במקרה של נורית ענתי, מורה לחינוך גופני ומדריכת פלדנקרייז במקצועה, שעבדה במספר מקומות עבודה עד אשר נפגעה בתאונה אישית בעת חופשת סקי בחו"ל.
עקב התאונה, סבלה גב' ענתי מקרע במניסקוס, ונאלצה להימנע מעבודתה כמורה לחינוך גופני עקב הפעילות המאומצת שנדרשה ממנה. עם זאת, המשיכה ללמד את שיעורי הפלדנקרייז, שלא דרשו מאמץ פיזי משמעותי בהיקף של 4 שעות ביום.
המצב המשפטי עד לפסק דין זה, לא אפשר הגשת בקשה לדמי תאונה אישית למי שנגרם לו אובדן כושר עבודה חלקי בלבד והמשיך לעבוד באופן חלקי. בניגוד למקרים של תאונות עבודה התחום של תאונות אישיות הוא תחום אפור עדיין בנוגע לתביעות אלו. התובעת גב' ענתי טענה כי יש להתייחס לכל עבודה בנפרד בבחינת אובדן כושר עבודה ולכן ניתן לתת דמי תאונה אישית חלקיים. המוסד לביטוח לאומי טען כנגד כי בהתאם לתקנות די בעבודה חלקית על מנת לשלול זכאות לדמי תאונה.
בפסק דין זה, החליט בית הדין הארצי כי לא בכל מצב יש לפרש את סעיף 151 (א) לחוק הביטוח הלאומי, הקובע כי לא יעסוק עובד "בעבודה כלשהי" באופן דווקני וכי מכיוון שהמערערת, גב' ענתי עבדה במקומות עבודה שונים בהם העבודה שונה במהותה והיא איבדה את כושר התפקוד בעבודות מסוימות, היא עומדת בתנאי הזכאות.
שינוי זה בפסיקה מהווה תקדים אשר יאפשר לעובדים שחוו תאונה אישית ומועסקים במספר מקומות בעבודות בעלות אופי שונה, לקבל דמי תאונה אישית חלקיים בעבור אבדן כושר העבודה במקומות העבודה בהם נאלצו להפסיק לעבודה עקב התאונה.
אובדן כושר עבודה(פתח בטאב חדש בדפדפן)
פנסיית נכות(פתח בטאב חדש בדפדפן)
גמול עבודה בשבתות חגים ומוצאי שבת וחג(פתח בטאב חדש בדפדפן)
זכויות עובדים בתקופת אי כושר עבודה(פתח בטאב חדש בדפדפן)