מלאו טופס לחזרה

סכסוכים עסקיים

מהותם של סכסוכים עסקיים לא תמיד ברורה: הרי אנחנו רוצים לנהל קשר טוב עם לקוחות, ספקים ושותפים  עסקיים. אז מדוע, ומה הערך ביצירת קונפליקט, תחזוקתו ושימורו, ובוודאי שזה לא מעצים את גדילתו של עסק.

וכן, בני אדם הם לא יצורים רציונליים, ולעתים צריך לערב עזרה מבחוץ על מנת להגיע להסכמות. יהיו אלו הסכמות אישיות, עסקיות ו/או משפטיות. סיוע משפטי עם סכסוכים עסקיים יכול לסייע לחנו להגיע להכרעות, על מנת להזיז את העסק קדימה למקומות טובים יותר.

מה הם סכסוכים עסקיים?

אם קונפליקט לא נפתר, אפשר שיוכרז כסכסוך עסקי של ממש, כאשר אחד או יותר מן הצדדים אינו בתקשורת הרמונית עם צד אחר. ברמה אחת, אין זה מומלץ, כיוון שעסק הוא כמו רקמה אנושית – על התאים המרכיבים אותו להיות חלק הרמוני מן השלם. ברמה אחרת, אין זה מומלץ, גם כן, כיוון שבהינתן סכסוכים עסקיים, אפשר שזה יביא עימו השלכות משפטיות ומקצועיות מסוימות, שיש לקטוע באיבן. 

כיצד פותרים סכסוכים עסקיים בדרך בוגרת וכנה?

אחת הדרכים היעילות למנוע סכסוכים עסקיים היא להציף הכל. בני אדם, לא אוהבים לקחת אחריות על מעשיהם. למעשה, לעתים קרובות, הם לא מודעים להשלכות של מעשיהם. תאורטית, הם יכולים להכיר בכך שהם איבדו את קור הרוח שלהם, או שהם פעלו לא לעניין. ועם זאת, כל עוד לא לקחו על כך אחריות, הם מבססים ומתרצים זאת בנסיבות חיצוניות להם.

כלומר, "הוא גרם לי להתנהג כך / זה היה הולם בגלל ש… / אני יודע שזה לא בסדר אך הייתי צריך בגלל…", וכן הלאה. יש איזשהו "אבל", או פינה שהם מבססים עליה את הטיעונים האמוציונליים שלהם. והם כנראה ימצאו מישהו שיסכים איתם.

אם וכאשר באמת רוצים למנוע סכסוכים עסקיים, יש עניין לזהות מה האחריות האישית שלנו בנושא. לעתים, האחריות שלנו היא כמו גרגר חול, לעומת הצד השני, שהאחריות שלו היא כמו הר. ועם זאת, אם לא לקחנו אחריות על גרגר החול, אנחנו לא יותר טובים ומועילים מהצד השני.

למעשה, במקרים רבים, היכולת שלנו לקחת אחריות על גרגר החול, להתוודות על "החטאים" שלנו (איך שהחטאנו למטרה ופגענו גם שלא בכוונה / ביודעין / במודעות), יכולה לעזור לצד השני להתבונן בתחום האחריות שלו, ולכל הפחות להיפתח לדיון כנה ופשוט.

כיצד עורך דין יכול לסייע במניעת סכסוכים עסקיים מלכתחילה (או לפחות בצמצום החשיפה להם)?

על כן, חשוב להציף דברים, לדבר עליהם, להודות בטעויות ולהיות כנים עם עצמנו. וכשאנחנו באמת כנים עם עצמנו, אנחנו יכולים לראות גם את "האשמה היחסית" של הצד השני. אך רק כאשר אנחנו עם עיניים פקוחות וצלולות, ולאחר שלקחנו אחריות מלאה על מעשינו. ישנם נתיבים משפטיים אשר נועדו לפתרון סכסוכים עסקיים. במקרים רבים, חשוב להתייעץ עם עורך דין טרם כניסה לקשרים עסקיים.

וזאת על מנת להסדיר הסכם שותפות, או הסכם עסקי כלשהו, אשר יסדיר את היחסים. למעשה, אפילו בחוזה עבודה קונבנציונלי ניתן להכניס סעיף של "הסכמות". סעיף זה מגדיר ומקצה כל מיני הסכמות שהצדדים מסכימים עליהן, אשר יכריעו במצבים של מחלוקת ושל סכסוכים עסקיים.  ניתן לייצר חוזה שכזה עבור כל סוג של שותפות עסקית ובין כל הצדדים המעורבים, בהתאם להוראות החוק ולרצונם של המעורבים.

חוזה שכזה מגדיר מראש את תחומי האחריות, הסמכויות ואף דרכים מסוימות להכריע בקונפליקטים. ניתן לשרטט את תחומי האחריות והסמכות בניהול כספים, ניהול מלאי, עבודה מול ספקים וכל נושא רלוונטי אחר. ובכך, גם בהינתן סכסוכים עסקיים אפשר פשוט להסתכל על מי היה אמור לעשות מה, מתי ובאילו תנאים על מנת לדעת מהי הדרך המוסכמת לנהוג. נכון, אי אפשר לשרטט מראש כל קונפליקט אפשרי, ולעתים הוא בכלל לא נוגע באספקט המקצועי.

ועם זאת, חוזה טוב יכול לשקף מחשבה מקדימה על כל האחריות שכל המעורבים חושבים לקחת בניהול העסק, או בניהול האחריות שלהם בתקשורת העסקית.

לסיכומו של דבר

יש ערך בתקשורת בהירה, צלולה וכנה, כמו גם בתחימה מדויקת וצלולה, הברורה לכל הצדדים, של תחומי האחריות המעורבים. יש גם ערך ביצירת סעיפי הסכמות, על מנת שיהיה קל להכריע ולהגיע להסכמות בהקשרים מסוימים.

למידע נוסף בנושא סכסוכים עסקיים, ניתן ליצור קשר עם משרדנו. למעשה, ניתן לקבל גם ייעוץ משפטי ראשוני ללא התחייבות.

למשרדנו רקורד מוכח של הצלחות בתחומים משפטיים שונים, כמו גם זכה בדירוג BDI כאחד ממשרדי עריכת הדין המומלצים ואף זכה לייעץ ולייצג לקוחות למעל שני עשורים.

ייצוג בסכסוכים עסקיים

זכות השביתה

פגיעה בשם טוב

ליטיגציה אזרחית עסקית

סכסוך עבודה בנמלים

שתפו:
[addtoany]
מאמרים שעשויים לעניין אותך

מבוא: בתקופות של סכסוכים ועוינות, החברים הפגיעים ביותר בחברה סובלים

קרא עוד »

כאשר אתם מחפשים עורך דין המתאים לצרכיכם, הדבר הראשון שחשוב

קרא עוד »

לפני כל הליך של פיטורים, יש חובה לקיים את שלב

קרא עוד »
לבדיקת היתכנות מהירה ללא כל התחייבות מלא/י את הטופס ושלח/י
לבדיקת היתכנות (ללא התחייבות) השאירו פרטים ונציג משרדנו יחזור אליכם בהקדם
לבדיקת היתכנות (ללא התחייבות) השאירו פרטים ונציג משרדנו יחזור אליכם בהקדם

לפנייה לנציג הווירטואלי החכם שלנו
לחצו כאן

לחץ כאן
צריכים עזרה?
לנציג הווירטואלי של משרדינו:
שלום, איך נוכל לעזור?
דילוג לתוכן