מלאו טופס לחזרה

חוק להגברת האכיפה

כשאנחנו מדברים על הגברת האכיפה, אנחנו מדברים על החוק להגברת האכיפה של דיני העבודה. חוק, שמטרתו לתת מענה לעבירות על דיני חוקי עבודה, למען מיגור התופעה. מעיקרי החוק: הטלת עיצומים כספיים, עד תקרה של 35,000 ₪, באם התרחשו הפרות של דיני עבודה. ניתן להטיל עיצומים כספיים כנגד כל ישות משפטית מפרת חוק, בין אם מדובר על תאגידים המעסיקים עובדים שכירים או קבלנים אשר אינם מועסקים באופן ישיר, או מעסיק סטנדרטי לחלוטין. רכיב מרכזי בחוק הוא אכיפה מנהלית, בתוספת לאכיפה פלילית.

מה החוק להגברת האכיפה מאפשר?

במסגרת חוק הגברת האכיפה ניתן להטיל עיצומים באופן הדרגתי:

  1. ניתן להתחיל עם התראה
  2. להמשיך בעיצומים כספיים
  3. ואף לעשות שימוש באכיפה פלילית

מהי מטרת החוק להגברת האכיפה?

מטרת החוק להגברת האכיפה היא לתמוך ברמת האכיפה של חוקי ודיני עבודה כדרך השימוש במנגנון יעיל לשם שמירה על זכויות עובדים. לרבות תיחום והעצמת תחומי אחריותם וחובותיהם של מעסיקים ומזמיני שירות. כמו גם, לעודד מעסיקים לווסת את עצמם ולסדר את עניינם  בכל הנוגע לזכויות עובדים, תוך היוועצות עם בודקי שכר.

איך זה בעצם עובד?

  1. מנהל אכיפה מטעם משרד הכלכלה, רשאי לאגד את הסמכויות להחלת החוק (הגברת האכיפה לדיני עבודה)
  2. בתחום אחריותו של מנהל האכיפה,  לדאוג לטיפול בתלונות לגבי מעסיקים. כמו גם, לערוך ביקורי פיקוח במקומות עבודה לגביהם התקבלו תלונות בעניין הפרת דיני עבודה. כמו גם, לקיים פעולות הסברה עבור מעסיקים ועבור עובדים על מנת להסביר את הוראות דיני העבודה.
  3. מנהל האכיפה מגייס ומכשיר כוח אדם למען יישומה של אכיפה מנהלתית. (הושקעו עשרות מיליונים לתפעול מנהלי שוטף). הגידול בכוח האדם המוכשר ליישום החוק, יכול לקצר את משך הטיפול בתיקי החקירה ולהרחיב את פעילות האכיפה.
החוק להגברת האכיפה

למי כדאי לדעת על החוק להגברת האכיפה?

ובכן, החוק חל על כל מעסיק. הן מעסיק המעסיק עובדים זמניים, הן מעסיק המעסיק עובדים קבועים והן מעסיק המזמין שירותים מפרילנסרים. על כל מנכ"ל בתאגיד לפקח ולוודא קיומן של ההוראות שבתוספת הנשייה לחוק.

אלו אשר מזמינים שירותי קבלן בתחומי:

  1. ניקיון
  2. אבטחה ושמירה
  3. הסעדה

מתבקשים לשמור על קיום ההוראות בתוספת השלישית.

על כן, כל מעסיקי העובדים מתבקשים להכיר את הוראות החוק, על מנת לקיימו ובכך להימנע מאכיפתו כדרך עיצומים כספיים, תביעות בעניין הפרת חוקי ודיני עבודה וכן הלאה. הוראות החוק רלוונטיות עבור:

  1. מלכ"רים
  2. חברות ציבוריות
  3. תאגידים
  4. חבורת פרטיות
  5. מוסדות ממשלה

וכן הלאה.

מהי התוספת השנייה והשלישית?

ציינו קודם שעל מנכ"ל בתאגיד לשמור את הוראות התוספת השנייה. ובכן, מה מדובר? ניתן לראות זאת כמעין דירוג הוראות, על בסיס סדר חשיבותם. מדובר על:

  1. רישום
  2. העסקה
  3. שכר

ישנם חוקים שונים במסגרת התוספת השנייה, לעניין חוק הגברת האכיפה.

חוקים אלו נוגעים בעניין:

  1. הטרדה מינית
  2. שכר מינימום
  3. העסקת בני נוער
  4. חופש
  5. שוויון הזדמנויות בעבודה
  6. מנוחה

וכן הלאה.

ייתכנו קנסות למפרי החוקים בחלק א', בחלק ב', ובחלק ג' שבתוספת השנייה. טווח הקנסות עבור הפרת החוקים בחלק א' יכול לעמוד על 2,500-5,000 ₪. זאת עבור הפרה חד פעמית של החוק. בעוד שהפרה חוזרת יכולה לגרור קנס בשיעור כפול.  טווח הקנסות בחלק ב'  יכול לעמוד גם על 10,000-20,000 ₪. וכן,  להכפלתו באם מדובר בהפרה חוזרת על עצמה. טווח הקנסות בחלק ג' יכול לעמוד גם על 17,500-35,000 ₪. גם במקרה זה, ניתן להכפיל את שיעור הקנסות במקרה של הפרה חוזרת של חוקי הגברת האכיפה.

ומה לגבי התוספת השלישית?

ובכן, מדובר בהתייחסות להוראות אשר הופיעו בחלק ב' ובחלק ג' שבתוספת השנייה. ועם זאת, מדובר בנקודת מוצא עבור מזמין שירות. הדגש כאן שהוא שמזמין השירות מחזיק באחריות מלאה על פיקוח ווידוא קיומן של הוראות החוק.

לסיכומו של דבר

מטרתם של חוקי הגברת האכיפה היא לאכוף זכויותיהם של עובדי קבלן, בשלל תחומים, לרבות: הסעדה, ניקיון, אבטחה ושמירה – מטעם מזמיני העבודות. החוק החל על המזמינים מחייב באכיפת חוקי ודיני העבודה.

למידע נוסף בנושא הגברת האכיפה ניתן ליצור קשר עם משרדנו לקבלת ייעוץ ראשוני ללא התחייבות. משרדנו מייעץ ומייצג לקוחות מעל לשני עשורים, כמו גם זכה בדירוג BDI כאחד ממשרדי עריכת הדין המומלצים.

חוקי עבודה בישראל(פתח בטאב חדש בדפדפן)

חוק להגברת האכיפה של חוקי העבודה(פתח בטאב חדש בדפדפן)

איסור שכר כולל(פתח בטאב חדש בדפדפן)

ערעורים על החלטות לעיצומים(פתח בטאב חדש בדפדפן)

עורכי דין דיני עבודה(פתח בטאב חדש בדפדפן)

שתפו:
[addtoany]
מאמרים שעשויים לעניין אותך

מבוא: בתקופות של סכסוכים ועוינות, החברים הפגיעים ביותר בחברה סובלים

קרא עוד »

כאשר אתם מחפשים עורך דין המתאים לצרכיכם, הדבר הראשון שחשוב

קרא עוד »

לפני כל הליך של פיטורים, יש חובה לקיים את שלב

קרא עוד »
לבדיקת היתכנות מהירה ללא כל התחייבות מלא/י את הטופס ושלח/י
לבדיקת היתכנות (ללא התחייבות) השאירו פרטים ונציג משרדנו יחזור אליכם בהקדם
לבדיקת היתכנות (ללא התחייבות) השאירו פרטים ונציג משרדנו יחזור אליכם בהקדם

לפנייה לנציג הווירטואלי החכם שלנו
לחצו כאן

לחץ כאן
צריכים עזרה?
לנציג הווירטואלי של משרדינו:
שלום, איך נוכל לעזור?
דילוג לתוכן