מלאו טופס לחזרה

הכנה לראיון עבודה

מחפש עבודה? לאחר שיטוט באתרי דרושים, שליחת קורות חיים וציפיה מורטת עצבים, קיבלת שיחת טלפון משמחת בה התבשרת שמזמינים אותך לראיון עבודה. להלן מספר טיפים לראיון עבודה שכדאי לשים אליהם לב כדי לנסות להפוך את ראיון העבודה למוצלח.

עוד לפני שליחת קורות החיים, בודאי קראת היטב את תיאור ודרישות המשרות, ורק אז החלטת שאתה מתאים ושכדאי לך לנסות לשלוח קו"ח. חיפוש עבודה זה נשא פרי, וקיבלת הזמנה לראיון עבודה, וכעת, חשוב שתעבור שוב על פירוט תיאור ודרישות המשרה, כדי לציין לעצמך איזה ניסיון או ידע חשובים ונדרשים יש לך, זאת כדי להדגיש נקודות חשובות אלו בראיון עצמו.

במילים אחרות, כדאי לנסות ללמוד על המשרה – בכל מודעת לוח דרושים יש תיאור ודרישות – שהם בעצם דגשים חשובים שכדאי להעלות בראיון העבודה כדי להדגיש עד כמה אתה מתאים למשרה אליה אתה מבקש להתקבל. כך למשל, אם דרוש ידע בתוכנה מסוימת, כדאי לדבר על כך בראיון. בדומה לכך, אם מצויין למשל יתרון לידע בשפה הצרפתית, ניסיון של חמש שנים או יכולות מסוימות – כדאי להדגיש נקודות אלו בראיון עצמו.

ידע זה כוח

זימנו אותך לראיון עבודה במקום חדש? חשוב מאוד לצבור ידע ו"לחקור" אודות מקום העבודה אליו מגיעים לראיון. כדאי לברר מידע על החברה, תחום עיסוקה, המוצרים שלה וכד'. כבר נאמר ש"ידע זה כוח". אם תדע לשלב בראיון משפטים אודות החברה ומוצריה, הדבר עשוי להעיד על רצינות, התעניינות כנה, על כך שאתה מבין את השוק ושלקחת את הראיון ברצינות, כי העמקת וחקרת אודות החברה אליה אתה מנסה להתקבל. כדאי לקרוא על מוצרי החברה, ההיסטוריה שלה, מי מנהל אותה, מי הם המתחרים שלה וכד'.

סימולציות

לפני שהולכים לראיון, מומלץ מאוד לעשות סימולציות של ראיון עבודה, בעזרת בני משפחה,  חברים ואפילו לבד מול המראה. מומלץ לנסות לתרגל שאלות שחוזרות על עצמן בראיונות רבים, לדוגמה: "למה כדאי לי לקחת דווקא אותך לתפקיד?", "מה החולשות והחוזקות שלך?" וכד'. חשוב להתאמן כמה שיותר ומול מספר אנשים שונים, כדי שתוכל לקבל פידבקים על הצורה שבה אתה מציג את עצמך והרושם שאתה מותיר על הצופה בך מהצד. קיבלת הערות? קח אותן לתשומת לבך ונסה לשפר אותן עד למועד הראיון.

רושם ראשוני

רב המראיינים מגבשים עליך רושם ראשוני ודעה כלשהי כבר בשניות הראשונות לראיון: שים לב ללבוש שלך ולהופעתך הכללית, לנימוסים שלך, לצורת הישיבה, לתנועות הגוף ולמה שאתה משדר כלפי חוץ. חשוב להקפיד על מראה מסודר ומוקפד, ללחוץ את היד בנימוס, לזכור לשבת זקוף, להישיר מבט אל המראיין, לחייך בצורה נעימה ולדבר בטון בטוח. הרושם הראשוני חשוב מאוד, ואליו מצטרף הרושם שנקבע על פי התשובות וההתנהלות שלך בראיון עצמו.

במהלך הראיון, חשוב לנסות ולעניין את מי שיושב מולך, לדבר בצורה עניינית אך נלהבת, לא לקונית, לשנות מדי פעם את האינטונציה, ולא "לשעמם" בפרטי מידע שאינם רלבנטיים לשאלה. אם תרגיש ש"איבדת" את מי שיושב מולך ומאזין לך, מומלץ לנסות לשנות את  האינטונציה ולחדד את הטקסט, כי הטקסט ותוכן הדברים יכולים להשפיע על הרושם הראשוני שיצרת בתחילת הראיון.

היה עצמך

בראיון עבודה חשוב שתהיה אתה עצמך: גם אם אתה רוצה לפאר את הישגיך המקצועיים ולהצטייר כ"עובד האידאלי", חשוב שלא תפריז ותתחיל "למכור" מה שאתה לא. אל תפזר הבטחות שווא ללא בסיס ("אני יודע אקסל בצורה מעולה!" – אם אתה בקושי יודע כיצד לפתוח קובץ כזה), או הבטחות שלא באמת תוכל למלא ("אין לי בעיה לעבוד עד שמונה בערב כל יום", אם אתה ממש חייב להיות בבית בשעה שש). מצד אחד כדאי להגיד את האמת כדי שיהיו מרוצים ממך, ומצד שני שלא יתאכזבו בהמשך מהבטחות שווא שנתת כדי למצוא חן בעיני המראיין.

לא להתייאש

חשוב לזכור שמכל חוויה ניתן ללמוד משהו ולהפיק לקחים לעתיד. לכן, לסיכום, גם אם לא עברת ראיון עבודה, ניתן ללמוד ממנו, לעבוד על השאלות בהן נתת תשובות פחות טובות לדעתך, ולהמשיך הלאה במלוא המרץ.
בהצלחה במציאת עבודה!

שתפו:
[addtoany]

מבין ההמלצות של גוגל

לקבלת ייעוץ ללא עלות וללא התחייבות השאירו פרטים:
לבדיקת היתכנות מהירה ללא כל התחייבות מלא/י את הטופס ושלח/י
לבדיקת היתכנות (ללא התחייבות) השאירו פרטים ונציג משרדנו יחזור אליכם בהקדם
לבדיקת היתכנות (ללא התחייבות) השאירו פרטים ונציג משרדנו יחזור אליכם בהקדם

לפנייה לנציג הווירטואלי החכם שלנו
לחצו כאן

לחץ כאן
צריכים עזרה?
לנציג הווירטואלי של משרדינו:
שלום, איך נוכל לעזור?
דילוג לתוכן