מלאו טופס לחזרה

ערעור על החלטת הועדה הרפואית של הביטוח הלאומי

מה קורה כאשר הועדה הרפואית של הביטוח הלאומי מביאה רופאים שלא קשורים למחלה / פגיעה ממנה אני סובל?

ועדה רפואית שמורכבת מרופאים שמומחיותם כלל אינה מתחום הפגיעה

נפגעת, עברת תהליך ארוך של הגשת כמות אינסופית של טפסים, איסוף מסמכים רפואיים, מסמכים שמעידים על שכר העבודה ועוד מגוון ניירת, והנה הגיע התאריך החשוב, הועדה הרפואית.

מסתבר שהגשה נכונה ומוקפדת של טפסים לביטוח הלאומי כלל אינה ערובה לדיון מקצועי בועדה הרפואית. לא אחת מסתבר כי חרף ההגשה המסודרת והמוקפדת של כל הטפסים, הועדה מורכבת מרופאים שהתמחותם כלל אינה קשורה למחלה או לפגיעה ממנה אתה סובל.

מכיוון שהחלטת הועדה הרפואית תקבע את אחוזי הנכות ואת גובה הקיצבה שתקבל מהביטוח הלאומי, לא ניתן להפריז בחשיבות שקיימת לדיון אמיתי ומהימן של רופא מתחום הליקוי ממנו הינך סובל.

אי לכך, במקרה בו הרופא או רופאים שהיו בועדה אינם קשורים במישרין לליקוי עליו דיווחת ניתן ואף מומלץ לערער על החלטת הועדה.

הגשת ערר

ניתן להגיש ערעור על החלטות הועדה הרפואית מדרג ראשון תוך 30 יום מהיום בו קיבלת את קביעתה של הועדה. בערעור יש לפרט את הנימוקים שמטעמם הוחלט להגיש ערעור, במקרה זה מדובר בדיון על ידי רופאים שאינם מומחים לליקוי הרפואי ממנו סובל המבוטח.

אם תקבל הועדה הרפואית לערערים את הערעור, היא תשנה את קביעתה של הועדה הרפואית מדרג ראשון אולם באותה מידה היא עשוייה גם לדחות אותו. חשוב לציין שיש בסמוכתה גם להקטין את אחוזי הנכות שקבעה הועדה הראשונה ולכן יש להחליט בזהירות האם יש מקום לערער.

הגשת ערעור לבית הדין לעבודה

ניתן להגיש ערעור על החלטת הועדה הרפואית לערערים בבית הדין לעבודה, אולם ערור זה ייסוב רק סביב סוגיות משפטיות, כלומר, התעלמות מחובת ההנמקה, מבדיקות רפואיות כאלו ואחרות, וממסמכים שהוגשו. לאחרונה דן בית הדין האזורי לעבודה בערעור על החלטת ועדה רפואית של הביטוח הלאומי שהורכבה מרופא אורתופד ורופא אורולוג בתביעתה של מבוטחת שטענה לפגיעה נוירולוגית וראומטולוגית. בית הדין קבע  כי על הועדה הרפואית לערערים של הביטוח הלאומי לשוב ולדון בתביעתה בהרכב הכולל בו גם רופא ראומטולוג וניורולוג.

פנייה לעורך דין מומחה בדיני הביטוח הלאומי

ערעור לועדה הרפואית לערערים של הביטוח הלאומי אינו הליך פשוט, שחלון הזמנים לביצועו קצר עד מאוד. ואף קשה יותר מכך הוא הגשת ערעור על החלטת הועדה הרפואית לערערים לבית הדין לעבודה.   לפיכך אנו ממליצים לפנות לעורך דין מומחה בתחום, כבר בשלב הראשון על מנת שיוכל לשפר את סיכוייך לקבל את הזכויות שאכן מגיעות לך מהביטוח הלאומי.

שירותי החברה(פתח בטאב חדש בדפדפן)

ועדה רפואית – מהי וכיצד להתכונן(פתח בטאב חדש בדפדפן)

ערעור על מסקנות ועדה רפואית(פתח בטאב חדש בדפדפן)

לפרק בלי להתפרק(פתח בטאב חדש בדפדפן)

פיטורי עובדי קבלן(פתח בטאב חדש בדפדפן)

איך להקים ועד עובדים?(פתח בטאב חדש בדפדפן)

שתפו:
[addtoany]

מבין ההמלצות של גוגל

לקבלת ייעוץ ללא עלות וללא התחייבות השאירו פרטים:
לבדיקת היתכנות מהירה ללא כל התחייבות מלא/י את הטופס ושלח/י
לבדיקת היתכנות (ללא התחייבות) השאירו פרטים ונציג משרדנו יחזור אליכם בהקדם
לבדיקת היתכנות (ללא התחייבות) השאירו פרטים ונציג משרדנו יחזור אליכם בהקדם

לפנייה לנציג הווירטואלי החכם שלנו
לחצו כאן

לחץ כאן
צריכים עזרה?
לנציג הווירטואלי של משרדינו:
שלום, איך נוכל לעזור?
דילוג לתוכן