דמי פגיעה הם קודם כל תשלום עבור עובד שכיר או עובד עצמאי. מדובר בתשלום על בסיס פגיעה המקושרת לתרחיש במקום העבודה, או כתוצאה מהשתתפות באירוע שהתרחש במקום העבודה. לחילופין, תשלום זה יכול לחול גם במקרה של מחלת מקצוע (מרשימת המחלות שביטוח לאומי מחזיק).
במקרים רבים, דמי פגיעה יכולים להוות פיצוי על אובדן שכר, באם אותו עובד מפסיק לעבוד ו/או לדווח על תלושי שכר נכנסים. על פי כן ניתן לראות בתשלומים אלו כמעין תחליף שכר למי שנעדר מעבודתו.
מי זכאי לקבל דמי פגיעה?
מי יכול לקבל דמי פגיעה? ישנם מצבים מסוימים בהם ישנה זכאות לדמי פגיעה, כדלקמן:
- היעדרות מעבודה הקשורה בקשר ישיר לפגיעה בעבודה ולנזק רפואי למשך תקופה המצוינת בתעודה רפואית (מחדר מיון / טר"מ / קופת חולים).
- היעדרות מעבודה למשך תקופת אי כושר או למשך חלק מתקופת אי כושר.
- גם עצמאי שעבד בעבודה חלקית יכול להגיש תביעה למען תשלום, במקרים מסוימים.
- ובלבד שאותו עובד המגיש תביעה איננו עובד זר השוהה בישראל באופן בלתי חוקי, עציר, אסיר שעובד בכלא וכו'.
עבור כמה זמן ניתן לקבל דמי פגיעה?
למשך כמה זמן ישנה זכאות לקבלת? התשובה הפשוטה היא שתשלומים נועדו להוות פיצוי על אובדן הכנסה, ועל פי כן ישולמו לכל עבור תקופה של 91 יום. הספירה מתחילה למחרת מיום הפגיעה.
לעומת זאת, באם עובד נעדר מעבודתו רק באופן חלקי, הרי שגם דמי הפגיעה עצמם יהיו נא חלקיים, לאור כך שישמשו "כפיצוי" חלקי בלבד. לעובדים שכירים ולעובדים עצמאיים יש שוני בזכאות לקבלת תשלומים לעניין זה. כשזה נוגע לשכיר, דמי הפגיעה הינם באחריות ביטוח לאומי, כמו גם של המעסיק.
יום הפגיעה עצמו משולם על ידי המעסיק.
למשך ההיעדרות יש השפעה על קבלת דמי הפגיעה
באם ההיעדרות הייתה פחות מ-12 ימים, השלומים ישולמו החל מהיום השלישי, למחרת הפגיעה. באם מדובר בהיעדרות שעולה על 12 ימים, מדובר על תשלומים ישולמו עוד מהיום שלמחרת יום הפגיעה. פרט זה רלוונטי שכן 12 ימי "אי הכושר" הראשונים שאושרו נקראים "תקופת זכאות ראשונה".
במקרה זה, ביטוח לאומי משלם ועם זאת נזקפים לחשבון המעסיק. אין אפשרות לנכות סכום זה משכר העובד או סכום ימי תקופת הזכאות הראשונה (12 ימים) מימי המחלה העומדים לזכות העובד.
האם יש הבדל עבור עצמאי?
כשזה נוגע לעובד עצמאי, תקופת הזכאות שלו מתחילה לאחר 12 הימים הראשונים. שכן לפני כן אין לו זכאות לתשלום עבור תאונת עבודה או מחלקת מקצוע בהינתן תקופת אי כושר שאיננה עולה על 12 ימים.
אחר מכן, ביטוח לאומי אחראי לשלם תוך ניכוי 12 הימים הראשונים. הן עובדים שכירים והן עובדים עצמאיים זכאים לקבל דמי פגיעה המחושבים פר יום המוגבלים לסכום העומד על 1,097.88 ₪ (אם כי זה יכול להתעדכן פר תקופה ותקנה).
כדי לבדוק כיצד לקבל את הפיצוי המלא והשלם ביותר עבור תקופת היעדרות מעבודה, כמו גם לוודא שהוא מתקבל במהירות היעילה האפשרית בין אם הנך עצמאי או שכיר, ניתן ליצור עימנו קשר.
למשרדנו רקורד מוכח בהגשמת הצלחה ללקוחותינו בבתי המשפט, ואנו משרתים את לקוחותינו למשך כשני עשורים.