מלאו טופס לחזרה

שאלות ותשובות בנוגע לעבודה בחג הפסח

בשל ריבוי שאלות על ידי לקוחותינו וגולשים באתר באשר להלכי העבודה בחג הפסח החלטנו לרכז עבורכם הגולשים מספר שאלות ותשובות באשר לעבודה בחג הפסח.

האם מגיעה לי חופשה בחול המועד ?

חול המועד הוא יום ככל הימים ובהיעדר הסכם קיבוצי, צו הרחבה, חוזה עבודה אישי או נוהג שקובעים אחרת המעסיק רשאי לחייב את עובדיו לעבוד כרגיל.

השנה אעשה את חג הפסח עם משפחתי בצפון, עם זאת אני עובדת בירושלים ולא ברור לי איך אספיק להגיע בערב החג, כמה שעות אהיה מחויבת לעבוד בערב החג?

לפי חוק שעות העבודה והמנוחה במקומות בהם שבוע העבודה הוא בן שישה ימים, בערב החג יש לעבוד שבע שעות עבודה בשכר של שמונה שעות עבודה. במקום עבודה בו שבוע העבודה בן חמישה ימים, יהיה על העובד לעבוד שמונה שעות בשכר של תשע שעות או לחילופין שבע שעות בשכר של שמונה שעות. החלטה על חלופה זו או אחרת נתונה בידי המעביד ונציגות העובדים בחברה באם קיימת כזו.

מרבית ההסכמים הקיבוציים מכילים בהם גם את סוגיית שעות העבודה בערבי חג וקובעים כללים המיטיבים על הקבוע בחוק שעות העבודה והמנוחה. לכן, אם הינכם משתייכים לענף או חברה המאוגדים בהסכם קיבוצי או הכלולים בצו הרחבה אמליץ לכם לבדוק מה נקבע בהם.

האם המעביד יכול לחייב אותי לצאת לחופשה במהלך חול המועד על חשבון ימי החופשה שלי? מה אם אין לי מספיק ימי חופשה צבורים?

ראשית כל, מעביד רשאי להחליט על חופשה מרוכזת בבית העסק. בהתאם לסעיף 9 לחוק החופשה השנתית, אם החופשה בת שבעה ימים או יותר, יהיה על המעביד להודיע על תאריך תחילת החופשה לפחות שבועיים מראש. הדבר אינו מחייב כאשר מדובר בחופשה קצרה משבעה ימים, אולם ראוי להתחשב בעובדים ולתת להם הודעה על חופשה מראש, גם אם זו בת פחות משבוע.
המעביד רשאי לנכות ימי חופשה צבורים למי שיש כאלה אולם בהתאם לקבוע בפסיקה אינו רשאי לנכות ימי חופשה עתידיים ממי שלא עומדים לרשותו ימי חופשה צבורים. לפיכך אם ירצה המעביד להוציא לחופשה מרוכזת יהיה עליו "לספוג" את השכר עבור ימי החופשה של העובדים שלא עומדים לרשותם ימי חופשה צבורים ולהוציאם לחופשה בתשלום.  הוצאה לחופשה כפויה ללא שכר תיחשב השעיה אסורה. לא ניתן להעמיד עובד ביתרת חופשה שלילית עקב חופשה שנכפתה עליו.

שנה שעברה המעביד שלי נתן לעובדים תלושים בסך 400 ₪, אבל השנה העסק בקשיים, האם הוא חייב לתת לנו תלושים?

לא קיימת בחוק חובה לתת לעובדים שי לחג. השי ניתן מתוקף הסכם קיבוצי, צו הרחבה, הסכם אישי או נוהג במקום העבודה. לא חלה חובה על המעסיק לתת שי בשווי דומה, או בכלל, בכל שנה ושנה, אלא במקרים מיוחדים בהם הוכח כי מדובר בחלק משכר העבודה.

להפתעתי הרבה לאחר קבלת מתנה לחג מהחברה בה אני עובד ראיתי בתלוש שחייבו אותי בגין "שווי מתנה" מה זה אומר?

לפי פקודת מס הכנסה, מתנה לחג נחשבת הכנסה חייבת במס ולפיכך המעסיק מגלם את שוויה בתלוש השכר של העובד.

לכל הקוראים חג פסח שמח.

שתפו:
[addtoany]
מאמרים שעשויים לעניין אותך

מבוא: בתקופות של סכסוכים ועוינות, החברים הפגיעים ביותר בחברה סובלים

קרא עוד »

כאשר אתם מחפשים עורך דין המתאים לצרכיכם, הדבר הראשון שחשוב

קרא עוד »

לפני כל הליך של פיטורים, יש חובה לקיים את שלב

קרא עוד »
לבדיקת היתכנות מהירה ללא כל התחייבות מלא/י את הטופס ושלח/י
לבדיקת היתכנות (ללא התחייבות) השאירו פרטים ונציג משרדנו יחזור אליכם בהקדם
לבדיקת היתכנות (ללא התחייבות) השאירו פרטים ונציג משרדנו יחזור אליכם בהקדם

לפנייה לנציג הווירטואלי החכם שלנו
לחצו כאן

לחץ כאן
צריכים עזרה?
לנציג הווירטואלי של משרדינו:
שלום, איך נוכל לעזור?
דילוג לתוכן