מלאו טופס לחזרה

ייצוג חייבים וזוכים בהוצאה לפועל

החיים יותר פשוטים ממה שאנחנו חושבים. גם בהינתן פתיחת תיק בהוצאה לפועל, הטלת הגבלות על חשבון הבנק, רישיון הנהיגה או המשכורת – ניתן לעשות מספר הליכים פשוטים על מנת להסיר את המגבלות. ישנם עורכי דין לענייני הוצאה לפועל, אשר עזרו להמוני אנשים להסיר מגבלות ולמצוא את דרך המלך בתוך המצב.

עורך דין לענייני הוצאה לפועל

האם ניתן לעכב או לבטל סנקציות הוצאה לפועל?

אל פחד. במקרה הגרוע ביותר, ההגבלה או העיקול החמור ביותר שניתן להחיל לתיקך, תקפים רק באם התעלמת מפתיחת התיק בהוצאה לפועל. על פי כן, באם קיבלת אזהרה בכתב, ניתן בנקל לפנות לייעוץ מקצועי ולקבל תמיכה.

לשכת הוצאה לפועל, היא מעין זרוע מבצעת מטעם בתי המשפט בישראל. הלשכה אחראית ליישם באופן מנהלי מנגנוני גבייה, כפי שהוסדרו כחוק, על מנת לסייע לזוכים לגבות כוחות מטעם פסקי הדין אשר ניתנו לטעמם בהליכים משפטיים.

החוק חל לא רק על גבי אזרחים ישראליים השוהים בארץ, אלא גם אלו השוהים מחוץ לגבולות המדינה, אזרחים זרים המבצעים עסקאות במדינת ישראל, אזרחים שנמצאים במהלך הליך קבלת אזרחות וכו'. ואילו, אותו חוק מאפשר גם לחייבים לקבל הגנה מפני אותם נושים, ואף לעכב או לבטל את הסנקציות.

התייעצות עם עורך דין המתמחה בענייני הוצאה לפועל, יכולה לעזור בבניית אסטרטגיה נכונה לכל מקרה.

מה הסיפור של הוצאה לפועל?

תפקידה של הוצאה לפועל, היא לעודד את החייבים לשלם את החוב ולפרוע את החובות, והיא פועלת כאמור, בין היתר, כגוף המגן ודואג לזוכים בהליכים משפטיים.

אלא לשכת הוצאה לפועל לא פועלת לטובת אותם נושים רק במקרה ויש פסק דין לזכותם, אלא גם באם יש להם…

  1. כל מסמך או ראייה המעיד על כך שיש התחייבות כספית לזכותם
  2. שטח חוב או שטר ערבות או שטר משכנתא
  3. תובענה עבור סכום קצוב
  4. צ'קים לביצוע
  5. פסק דין, כאמור, לטובת הזוכה

כך שבהינתן כל אחד מהסעיפים שציינו קודם, אנשים יכולים לפנות ללשכה להוצאה לפועל, על מנת לקבל את תמיכתה בגביית חובות. זאת גם מבלי הליכים קודמים בבתי משפט.

כאמור, ציינו שלשכת הוצאה לפועל תומכת בנושים ו/או בזוכים בפסקי דין, על מנת להפעיל לחץ לטובת גביית החובות הרשומים לזכותם.

עבור זה, יש כל מיני סנקציות שלשכת הוצאה לפועל רשאית להוציא לפועל, מטעם הכוח שקיבלה מהמחוקק.

סנקציות אלו הן כדלקמן:

סנקציה 1עיקול חשבון בנק
סנקציה 2עיכוב יציאה מהארץ
סנקציה 3עיקול משכורת
סנקציה 4רישום הערת אזהרה בטאבו
סנקציה 5מאסר בפועל (רק בהקשרים מסוימים, כמו אי תשלום מזונות)
סנקציה 6איסור לייסד תאגיד

מה זה איחוד תיקים?

אחת האסטרטגיות לתמיכה באדם שפוגש הליכי הוצאה לפועל, היא לבצע איחוד תיקים. אמנם, מדובר בטקטיקה המציינת מקרים בהם כבר יש מספר נושים ו/או תיקים קיימים בהוצאה לפועל. במקרה זה, הן החוק והן הפסיקה מאפשרים לבצע, כאמור, איחוד תיקים. מטרת האיחוד, היא להסדיר את כל החובות באופן מרוכז בהליך אחד.

מטרת ההליך, היא לשמור על מידה מסוימת של הכנסה, ועל החזר חוב מרוכז בתיק אחד המגדיר ותוחם תשלום אחד קבוע. אותו תשלום מתחלק בין כל הנושים בתיק. ובכך, יש מעין תמיכה לאותו אדם, כמו גם סיוע לעזור לו לחזור לשורת משלמי המיסים.

כיצד עורך דין לענייני הוצאה לפועל יכול לסייע?

עורך דין המתמחה בתיקי הוצאה לפועל, יטרח לבדוק את כל נסיבות המקרה, על מנת לבנות אסטרטגיה מתאימה לטובת סגירת התיק בהקדם האפשרי מבלי לייצר נזקים נלווים. האסטרטגיה תיקח בחשבון את כל הרכוש של הלקוח, לרבות מקרקעין ומטלטלין, סטטוס משפחתי וכן הלאה, תוך שאיפה למחוק את שלל החובות במסגרת הסדר שיכול לתאום את יכולת פירעון הלקוח. במילים אחרות, תהיינה השתדלות להבין איזה הסדר יכול להתאים, כדי לסייע לאדם למחוק את חובותיו כליל.

עורך דין לענייני הוצאה לפועל, בנקל יכול לחשוף את לקוחותיו לשלל האפשרויות העומדות לפניהם, כמו פשיטת רגל, חדלון פירעון, וכן הלאה. אשר יכולות לסייע, בהקשרים מסוימים, להקטין את גובה ההחזר, או את תקופת התשלומים. יתרה מכך, עורך דין לענייני הוצאה לפועל יידע לפעול בחלון זמנים יעיל, על מנת להימנע מלצבור ריבית והצמדה, ופשוט לבזבז זמן.

ניתן להמשיך את השיח כדרך יצירת קשר עם משרדנו, למען קבלת ייעוץ ראשוני ללא התחייבות. משרדנו מייעץ ומייצג לקוחות למעלה מ-20 שנה ומחזיק ברקורד מוכח של הצלחות בתחומים משפטיים שונים.

שתפו:
[addtoany]

מבין ההמלצות של גוגל

לקבלת ייעוץ ללא עלות וללא התחייבות השאירו פרטים:
לבדיקת היתכנות מהירה ללא כל התחייבות מלא/י את הטופס ושלח/י
לבדיקת היתכנות (ללא התחייבות) השאירו פרטים ונציג משרדנו יחזור אליכם בהקדם
לבדיקת היתכנות (ללא התחייבות) השאירו פרטים ונציג משרדנו יחזור אליכם בהקדם

לפנייה לנציג הווירטואלי החכם שלנו
לחצו כאן

לחץ כאן
צריכים עזרה?
לנציג הווירטואלי של משרדינו:
שלום, איך נוכל לעזור?
דילוג לתוכן