יש אנשים הזכאים להגיש בקשה להחמרת מצב ולתבוע עבור דיון מחדש על פי תקנה 36. השאלה היא, מהי החמרת מצב, ואיך תובעים זאת, ומתי – כל זאת ועוד, בכתבה הבאה. הדגש העיקרי הוא, לעשות זאת באופן יעיל וחכם, על מנת להגדיל את שיעור ההצלחה של התהליך, שאכן עשוי להוביל לכדי הגדלה באחוזי הנכות ולזכויות הנלוות לכך.
מהי החמרת מצב?
ראשית כל, נפתח במושג בסיסי שלשמו התכנסנו – החמרת מצב. החמרת מצב? ובכן, כאשר אדם תובע מימושן של זכויות רפואיות נוספות מאלו שנקבעו עבורו, הוא תובע לדון מחדש בדרגת הנכות שנקעה עבורו בעבר. זאת על בסיס החמרה במצב רפואי. כחלק מן התהליך, מתכנסת וועדה רפואית, מטעם המוסד לביטוח הלאומי. תפקידה של הוועדה, לדון מחדש בתיק של אותו אדם, בעקבות ההחמרה במצב הבריאותי, כפי שדיווח עליה. לוועדה סמכות לקבוע באם אכן מדובר במצב בו מתקיימת החמרה של מצב רפואי. באם תתרשם הוועדה כי זה אכן המצב, באפשרותה לקבוע ע הגדלת אחוזי נכות. הקביעה תתבסס על מסמכים רפואיים שהועברו מטעם המתראיין לוועדה, אלו אשר מעידים ומבססים את טענותיו.
באילו נסיבות ניתן להגיש את הבקשה?
באילו נסיבות ניתן להגיש את הבקשה?
ישנן נסיבות בהן ניתן להגיש תביעה להחמרת מצב, ולכנס כאמור את הוועדה הרפואית של המוסד לביטוח לאומי.
- על מנת להגיש תביעה שכזאת, צריכה להיות הכרה קודמת מצד המוסד לביטוח לאומי בנכות חלקית, כמו גם, טענה לכדי החמרה במצב הרפואי.
- במילים אחרות, אין מדובר על תביעה חדשה בעניין פגיעה או מחלה אחרת.
- הבקשה היא לפתוח את הדיון מחדש לעניינים רפואיים ספציפיים, באופן ממוקד, שהמוסד לביטוח לאומי כבר הכיר בהם אך שרוצים לפתוח לגביהם את הדיון, מחדש.
- או אלמנטים שנוספו לפגיעה המקורית, שהמוסד לביטוח לאומי הכיר בהם משכבר.
- תביעה להחמרה במצב ניתן להגיש רק לאחר שישה חודשים מהמועד האחרון של כינוס הוועדה הרפואית.
- ניתן להחריג זאת במקרים מסוימים ולהגיש טרם תום זמן המתנה זה
- אין הגבלה על מספר התביעות
- אדם יכול להגיש בקשה להכרה בהחמרת מצב לא משנה כמה שנים חלפו מאז הקביעה הראשונית. ובלי קשר למספר התביעות שהגיש בעבר.
- זאת בכפוף לחוק ביטוח לאומי בהתאם לתחום הזכאות.
- במילים אחרות: כל אדם שקיבל הכרה מהמוסד לביטוח לאומי עבור אחוזי נכות מסוימים, ומעוניין לדווח על התפתחויות רפואיות נוספות, או החמרה במצב, ועל פי כן לקבל הכרה מחודשת בשיעור הנכות והזכויות הנלוות לכך.
כיצד ממקסמים שיעורי הצלחה בתהליך?
על מנת להגיש בקשה שנועדה לקבל שיעור נכות גבוה יותר, יש לעשות את התהליך כמו שצריך. יש לציין, כי רופאים בוחנים את מסמכיו של האדם המבקש זאת ובודקים באיזו החמרה במצב מדובר. על הטענה להיות מגובה במסמכים רפואיים, התומכים בכך. יש להוכיח באופן מספק ולהדגים כי אכן ישנה בעיה רפואית נוספת או החמרה בבעיה קיימת. ישנה המלצה להגיש את הבקשה הנזכרת לעיל תוך ליווי מקצועי של בעלי מקצוע נאמנים, שיודעים כיצד להשיג תוצאות ללקוחותיהם. זאת על מנת לקבל סיוע בחידוד ההתייחסות למישור הרפואי, תוך גיבוי של כך במסמכים מתאימים וחוות דעת רפואיות ממוקדות.
מה מטרתה של תקנה 36?
כעת, הגיע הזמן לדבר על תקנה 36. זו, רלוונטית לאנשים אשר מעוניינים להגיש בקשה בעניין החמרת מצב רפואי לאור תאונת עבודה או מחלת מקצוע. בקשה זו רלוונטית באם ישנה הכרה בפגיעה קודמת, דוגמת קיבעת נכות צמיתה. מדובר בתביעה שמוגשת על מנת להגדיל אחוזי נכות מוכרים. גם בקשה זו, ניתן להגיש רק לאחר 6 חודשי המתנה לפחות. לעתים, לבקשה זו יכולה להיות משמעות כלכלית ברורה – באם בתחילה נפסקו לטובת המבוטח פיצויים חד פעמיים, אך לאחר הדיווח על ההחמרה וההכרה באחוזי נכות מוגדלים, תיפסק לזכותו גם גמלה חודשית.
יש להכין מספר פריטים מראש טרם הגשת הבקשה:
- מסמכים רפואיים חתומים ומאושרים בידי רופא מוסמך לאותו נושא
- למלא טופס ב.ל. 228 – תביעה לדיון מחדש
- אין זה רלוונטי עבור פגיעה שנקבע עבורה כי אין קשר סיבתי בין אותה פגיעה לתאונה שהוכרה
- אחוזי הנכות שהתקבלו בעבר אינם רלוונטיים וניתן להגיש תביעה בגין החמרת מצב בלא משים לשיעורם.
- דרגת הנכות המתקבלת (אם בכלל) מהליך זה תיקבע מיום הגשת הבקשה על פי תקנה 36, בהתאם. למעט החרגות מסוימות.
למידע נוסף על נושא זה, ניתן ליצור קשר עם משרדנו ואפילו לקבל ייעוץ משפטי ראשוני ללא התחייבות. משרדנו מייעץ ומייצג לקוחות מעל לשני עשורים, כמו גם זכה בדירוג BDI כאחד ממשרדי עריכת הדין המומלצים.
אחוזי נכות בביטוח הלאומי(פתח בטאב חדש בדפדפן)
החמרה במצב רפואי(פתח בטאב חדש בדפדפן)
ייצוג בוועדת ערר בעקבות הטלת עיצום כספי(פתח בטאב חדש בדפדפן)