למרות המבוי הסתום שאליו נקלעו ההסתדרות והאוצר על קליטת עובדי קבלן, בית הדין הארצי לעבודה, ברשות הנשיאה נילי ארד, מסרב לאשר להסתדרות, להשבית את המשק. איסור שיחול עד ל-7 בפברואר, 2012.
הסיבה לאיומי ההשבתה מצד הסתדרות העובדים החדשה היא הפגיעה הקשה בזכויותיהם של עובדי הקבלן ואי נכונותו של האוצר לקלוט את העובדים כעובדים קבועים.
מדינת ישראל היא היום המעסיקה הגדולה ביותר של עובדי קבלן. כבר לא מדובר רק על עובדי ניקיון או מאבטחים כי אם על מגזרי תעסוקה רבים שבהם העסקת עובדי קבלן הוא עניין שבשגרה. מדובר בעובדים ברשויות ציבוריות, בעובדי היי טק, במרצים, במורים, בבנקאים ועוד.
לרבים מעובדים אלו, נבצרות זכויות עובדים כגון: אי תשלום דמי הבראה או ימי חופשה, אי קבלת תלוש משכורת, העדר תגמול על שעות נוספות, הלנת שכר, גביית תשלומים עבור מדים, אי קליטת עובדי קבלן שמועסקים יותר מ-9 חודשים לעובדים מן המניין, ועוד זכויות בסיסיות רבות.
הסתדרות העובדים החדשה ברשותו של עיני מאיימת מזה מספר חודשים בהשבתת המשק באם לא יימצא פתרון למצוקתם של עובדי הקבלן. עם זאת בית הדין לעבודה אינו שש לאשר שביתה זו.
בית הדין הארצי לעבודה ברשות הנשיאה נילי ארד חש כי ניתן עוד להגיע לפתרון באמצעות משא ומתן מיצה ולכן אינו מאשר ליו"ר ההסתדרות, עופר עיני, להתחיל בשביתה. נשיאת בית הדין הורתה על אורכה למו"מ עד לתאריך ה-7 בפברואר, בו תותר זכות השביתה בהתראה של שבוע באם הצדדים לא יגיעו להבנות.
כמו כן, באם לא יושגו הבנות בין הצדדים עד למועד זה תידרש ההסתדרות לציין את קנה המידה של השביתה ומועדה המדויק על מנת לאפשר למעסיקים להיערך מבעוד מועד.
מאבק זה בין משרד האוצר, מרכז השלטון המקומי וההסתדרות מתחולל זה זמן רב ולטענת יו"ר הסתדרות העובדים החדשה, עופר עיני, המשא ומתן נקלע לדרך ללא מוצא. נציגי האוצר מסרבים לקלוט עובדי קבלן למגזר הציבורי ודבר לא ישתנה גם בחודש הבא.
בית הדין לעבודה כבר עיכב את השבתת המשק לפני מספר חודשים ואישר שביתה קצרה בת 4 שעות בלבד, דבר שלטענת ההסתדרות הותיר אותה ריקה מתוכן. האוצר קידם בברכה את החלטת בית הדין וטען כי מדובר בשביתה על רקע פוליטי ולא על רקע חברתי כלכלי.
בתגובה הודיע יו"ר הסתדרות העובדים עופר עיני כי מנטרלים אותו ומעכבים אותו בדרכו להשגת תנאים טובים יותר והפסקת תופעת הניצול של עובדי קבלן.